Ankara’da 27. Uluslararası Beypazarı Festivali renkli etkinliklerle başlıyor.

Ahilik Haftası Akyurt’ta kutlandı Ahilik Haftası Akyurt’ta kutlandı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinin kültürel öğelerini barındıran 27. Uluslararası Beypazarı Festivali, 27-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek olan festivalin ilk gününde vatandaşlara Ahilik pilavı ikram edilerek, kentin farklı noktalarında animasyon ekipleri gösteriler düzenleyecek. Seğmen folklor gruplarının sokak sokak gösteri yapacağı festivalde dev Türk bayraklarıyla da kortej düzenlenecek. Paramotor ile gökyüzünde Türk bayrağı gösterisi yapılacak. İlk günkü etkinlikler Mehmet Altay Biber’in konseri ile tamamlanacak.

Festivalin ikinci gününde Ankara Kent Orkestrası konser verecek. Yerli ve yabancı halk dansları ekipleri, festivalde vatandaşlar ile buluşacak. Piyano resitalinin gerçekleşeceği etkinliklerde Türkiye-Azerbaycan dostluk konseri de verilecek. Festivalin ikinci günü sanatçı “Sefo”nun konseri ile tamamlanacak.

Festivalin son günü olan 29 Eylül’de ise çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Festival, sanatçı İrem Derici’nin konseri ve havai fişek gösterisinin ardından sona erecek. Bunun yanı sıra festivalin 3 günü boyunca lazer ve ışık şovları gerçekleştirilecek. Festivalin her akşamında ise vatandaşlar, “Ersin Show” ile eğlenecek.

Kaynak: iha