DENİZLİ (İHA) – Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için Denizli’ye gelen Almanya ve Polonya, kendileri için organize edilen sema gösterisine hayran kaldı.

Aile içi sorunlara ‘Modern Ebeveynlik’ ile çözüm üretin Aile içi sorunlara ‘Modern Ebeveynlik’ ile çözüm üretin

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale travertenlerini görmek için Denizli’ye gelen 70 kişilik Almanya ve Polonyalu turist kafilesi için sema gösterisi organize edildi. Turistler düzenlenen sema gösterisini büyük ilgiyle izledi. İlk kez karşılaştıkları gösteriyi kayıt altına alan turistler, semazenlerle de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Mevlana kültürünü Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlere aktarmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan semazen başı Ali Temel, “Yıllardır Mevlana kültürünü tanıtmak, bu alanda öğrenciler yetiştirmek için çalışma yapıyoruz. Beyaz cennet Pamukkale ve şifalı kırmızı suyuyla ünlü Karahayıt’a gelen yerli ve yabancı turistlere sema gösterileri yapıyoruz. Almanya ve Polonya’dan gelen üç otobüs 70 kişilik turist kafilesi için yaklaşık bir saatlik program hazırladık. Yaptığımız sema gösterileriyle Mevlana kültürünü, Mevlana’nın hoş görüsünü daha çok insana tanıtmak için gönüllü olarak Mevlevi yolunda hizmet veriyoruz” dedi.

Sema gösterisinde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahiler okundu ve dua edildi. Programın son bölümünde Mevlana’nın yedi öğüdü, rehberler tarafından turistlere okudu.

Kaynak: iha