Amasya’da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında tarihi Amasya Kalesi’nde temizlik etkinliği düzenlendi. Öncülük ettiği etkinlikte ailesiyle birlikte ağaçlık alanda çöp toplayıp temizlik yapan Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, “Tarihimize ve çevremize sahip çıkacağız’ dedi.

Vali Doruk’tan Oluzhöyük kazı alanında inceleme Vali Doruk’tan Oluzhöyük kazı alanında inceleme

Çevre ve tarih bilincini artırmak amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirten Başkan Sevindi, “Bugün burada sadece çevremizi temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda binlerce yıllık tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz. Amasya Kalesi, şehrimizin simgelerinden biri ve ona hak ettiği değeri vermek, hepimizin ortak sorumluluğu. Tarihimize ve çevremizi sahip çıkacağız” diye konuştu.

Çevre temizliğinin gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın en önemli adımlarından biri olduğunu vurgulayan Sevindi, “Amasya’mız için birlikte daha güzel işler yapacağımıza olan inancım tam. Doğaya, tarihe ve birbirimize sahip çıktığımız sürece çok daha güçlü bir Amasya oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Etkinliğe, CHP İl Başkanı İlker Küp, Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: iha