Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Ahmetli’de muhtarlar ile bir araya geldi. Başkan Zeyrek, Ahmetli’nin sorununu bildiğini ve bunun için çalışma başlattıklarını belirterek, “Ahmetli’mizin öncelikli sorunu Barbaros mahallesindeki üst geçit olduğunu başkanımla daha önce konuşmuştuk. Şu anda onun çalışmalarını başlattık. En kısa sürede bu üst geçidi tamamlamak istiyoruz. Kazalara sebebiyet verilmemesi ve can kaybı olmaması en büyük arzularımdan bir tanesi” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, talepleri dinlemek, sorunları yerinde görmek için ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Haftalık ilçe programları kapsamında Başkan Ferdi Zeyrek, Ahmetli ilçesini ziyaret etti. Başkan Zeyrek, ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Başkan Zeyrek’e Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş, CHP Ahmetli İlçe Başkanı Recep Öztürk eşlik etti.

“Sorunlarınızın çözümünde birlikte olmak istiyorum”

31 Mart’ta vatandaşların teveccühü ile kutsal bir emanet aldığını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, herkese eşit hizmet götürmek için yapılan çalışmalarda 5 buçuk ayı geride bıraktıklarını söyledi. Başkan Zeyrek, “Her hafta, bir ilçeye gidiyorum. Bugün Ahmetli’deyiz. Sorunlarınızın çözümünde birlikte olmak istiyorum. Çözüme ulaşacağımız bu toplantıları 4 buçuk yıl boyunca devamlı yapacağız. Çünkü bir kişinin tek başına karar verip yaptığında nasıl eksiklikler yaşadığını hem ülkede hem Manisa’da daha önce defalarca yaşadık ve gördük. Büyükşehir Belediyesi bütçesindeki para, benim param değil. Hepimizin vergileriyle toplanan, bana emanet edilen para. Ben bu emaneti her zaman sizlerin istekleri doğrultusunda kullanacağım. Sizin mahallenizdeki sorunları, siz daha iyi bilirsiniz. Benim bunları bilme imkanım yok. Sizler, orada yaşayan vatandaşlarımızın sesisiniz. Ben bu sesi dinlemek için buradayım." dedi.

Manisa’da haritalar oluşturuluyor

Manisa’nın sosyal hizmetler konusunda diğer şehirlere oranla eksik kaldığını söyleyen Başkan Zeyrek, diğer şehirlerde bu hizmetleri gördüğünü söyledi. Zeyrek, “Birçok hizmet Manisa’da yoktu. İlk olarak pilot bölgeler belirledik. Bu bölgelerde de halk ekmek uygulaması başlattık. Kent Lokantasını haftaya açıyoruz. Önümüzdeki hafta itibariyle Halk Mandıra da açılıyor. Halk Mandıra ile Kula’dan, Salihli’den ve Yunusemre Pelitalan’dan topladığımız sütleri peynir, yoğurt ve şişeleme süt olarak vatandaşımıza en uygun, en sağlıklı şekilde sunmayı amaçlıyoruz. Bugün için piyasa, üreticiden sütü 11-12 liradan alırken biz süt kooperatiflerinden 17 liraya alıyoruz. Yakında Ahmetli’ye de gelecek. Mandırada üreteceğiz ve yüzde 25 daha uygun fiyatlı vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Tarımı geliştirmek için birçok proje ortaya koyduk. Özellikle Manisa’da ekilebilir tarımın ürün haritası bugüne kadar çıkartılamamıştı. Hangi parselde neyi ekeceklerini maalesef çiftçilerimiz kendi kafasına göre belirliyordu. Bir yıl domates para ediyordu, ertesi yıl herkes domates ekiyordu. Bu yıl gördük ki birçok ürün toprakta kaldı. Bunu önümüzdeki yıl yaşamamak adına Manisa’da ürün deseni haritasını oluşturuyoruz. Yeraltı sularının da haritasını oluşturuyoruz. Bunları birlikte eşleştiriyoruz. Biz bu haritalar ile sizlere şunu söyleyebileceğiz. ‘Bu ürüne yeraltı suları uygun değil, siz buraya mısır ekmeyin biz destek verelim, zeytinciliğe dönün, pamuğa dönün’ diyeceğiz. Bunların ürün alım garantisini de Manisa Büyükşehir Belediyesi verecek. Böyle bir amacımız ve hayalimiz var” diye konuştu.

Çömlek Festivalinde Manisalı fotoğrafçılardan büyük başarı Çömlek Festivalinde Manisalı fotoğrafçılardan büyük başarı

Başkan Zeyrek, diğer büyükşehirlerde olan evde bakım hizmetini de vermeye başladıklarını, çok yakında da 17 ilçede aktif hale geleceğini söyledi. Zeyrek, “Evde bakım için ihtiyaç sahibi olan kişilerin kapılarını tek tek çalıp bu hizmetleri vereceğiz” dedi.

“Kararları başkanlarımla birlikte alıyoruz”

50-60 yıllık altyapıların olduğunun bilgisini veren Başkan Zeyrek, “Elimizde sihirli değnek yok, keşke olsa da dokunsak, bütün altyapılar yenilense. Şu an Manisa’da 147 mahallede içme suyu yok. İçme suyu borusu bile çekilmemiş. Bizim önceliğimiz içme suyu olmayan mahallelere içme suyu götürmek. Sonrasında altyapı ve kanalizasyon işlerine gireceğiz. Bunları yaparken de bütün belediye başkanlarımızı tek tek çağırıyoruz. Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş’ı da ekibiyle birlikte çağırıp önceliğiniz neresi, nerden başlayalım diye sorduk. Ben sizler kadar Ahmetli’yi bilemem. Ahmetli’yi bilmeden şuradan başlayacağım demek doğru bir yaklaşım değil. Burada bugün bunları konuşacağız” diye konuştu.

Önceliğinin altyapıyı düzelmek olduğuna vurgu yapan Başkan Zeyrek, “Sağlıklı suyu ben sizlerin evlerinize ulaştırayım, parkı, gençlik merkezini bir yıl sonra yapalım. Öncelikle sağlıklı bir yaşamı hem evlatlarımıza hem sizlere sunmak benim öncelikli görevimdir, bunu yapacağım ben” diye konuştu.

“Çocuklarımızı okullara taşıyoruz”

Kırsal mahallelerin 400’ünde internet hizmeti olmadığını söyleyen Başkan Zeyrek, Akhisar’ı pilot bölge olarak seçtiklerini ve ücretsiz internet hizmeti götürdüklerini söyledi. Ücretsiz internet hizmeti ile online dershaneyi başlattıklarının bilgisini veren Başkan Zeyrek, “Okullara ulaşamayan çocuklarımıza, dershane imkanını, sağladığımız internet hizmeti ile ücretsiz bir şekilde sunuyoruz. 400 mahalleye de aynı hizmeti götüreceğim. Eğitim olmazsa olmaz. Evlatlarımız taşıma yöntemiyle okullara ulaşıyor. Birçok kırsal mahalledeki evlatlarımız okullarına ulaşım sağlayamıyor. Elimizin yettiği kadar birçok mahallemizde, çocuklarımızı sabah alıp okullarına bırakıyoruz. Akşam da okuldan evlerine bırakıyoruz. Biz paralarımızı böyle şeylere harcıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız birçok proje var. Bana şunu söylüyorlar; ‘Bu kadar kısıtlama tedbiri var, devletten para bu kadar az geliyor, bunları nasıl yapıyorsun’ diyorlar. Harcadığım her parayı tüm şeffaflığıyla herkesle paylaşıyorum. Ben devletimin bana emanet ettiği parayla bir futbolcu almak yerine bunları yatırıma harcıyorum. 147 mahalleye altyapı götürüyorum” dedi.

Ahmetli’nin üst geçit sorunu çözülecek

Başkan Zeyrek, Ahmetli’nin sorununu bildiğini ve bunun için çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Zeyrek, “Ahmetli’mizin öncelikli sorunu Barbaros mahallesindeki üst geçit olduğunu başkanımla daha önce konuşmuştuk. Şu anda onun çalışmalarını başlattık. En kısa sürede bu üst geçidi tamamlamak istiyoruz. Kazalara sebebiyet verilmemesi ve can kaybı olmaması en büyük arzularımdan bir tanesi” diye konuştu.

Muhtarlar taleplerini söyledi

Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş, muhtarlara taleplerini dinleyeceklerini ve varsa sorunlarını çözmek için bir araya geldiklerini söyledi. Mintaş, “Bütün sorunları zamanı geldiğinde aşacağımızdan eminim” dedi. CHP İlçe Başkanı Recep Öztürk de konuşmasında, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e Ahmetli’ye gelmesinden dolayı teşekkürlerini iletti. Yapılan konuşmaların ardından mahalle muhtarları taleplerini ve fikirlerini söyledi.

Kaynak: iha