Zonguldak

BEUN Mühendislik Fakültesi Öğretim Elemanının da yer aldığı proje patent almaya hak kazandı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (BEUN) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANININ DA YER ALDIĞI “SERAMİK ATIĞI, MERMER ATIĞI VE YÜKSEK FIRIN CÜRUFU BİRLEŞİMİNDEN YENİ NESİL BAĞLAYICI YAPI MALZEMESİ ÜRETİMİ” BAŞLIKLI PROJE, PATENT ALMAYA HAK KAZANDI.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanının da yer aldığı “Seramik Atığı, Mermer Atığı ve Yüksek Fırın Cürufu Birleşiminden Yeni Nesil Bağlayıcı Yapı Malzemesi Üretimi” başlıklı proje, patent almaya hak kazandı.

BEUN İnşaat Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Dr. Gülden Çağın Ulubeyli’nin 2022 yılında Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde hazırladığı doktora çalışması kapsamında, danışmanı Prof. Dr. Recep Artır ile birlikte geliştirdiği "Seramik Atığı, Mermer Atığı ve Yüksek Fırın Cürufu Birleşiminden Yeni Nesil Bağlayıcı Yapı Malzemesi Üretimi" başlıklı çalışması patent amaya hak kazandı.

BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer; Arş. Gör. Dr. Gülden Çağın Ulubeyli ve danışmanı Prof. Dr. Recep Artır’ı tebrik ederek, bu tür sürdürülebilirliği ön plana alan yenilikçi çalışmaların hem akademik camiaya hem de ilgili sektöre önemli katkılarda bulunabileceğinin altını çizdi.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen çalışma, 23 Aralık 2024 tarihli Patent Bülteni’nde 2023 000800 numarası ile yayımlandı.