Türkiye'nin en ekonomik ticaret borsaları arasında yer alan Bursa Ticaret Borsası'nın 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Geçmişin bilgi birikimi ve kullanımıyla ikinci yüzyılda, dijital dönüşüm ve inovasyon odaklı projelere odaklanarak büyümeyi teşvik etmeyi hedefliyoruz” dedi .

Bursa'da her geçen gün bu yana tarım ve ticaretin kalbi olan, ekonomiye önemli katkılarda bulunan Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB), 100. yaşını büyük bir gururla kutluyor. 11 Eylül 1924 tarihinde Değirmenci Halil Ali Paşa Zade İbrahim Bey ve 6 arkadaşı tarafından “Bursa Zahire Borsası” adıyla kurulan Bursa Ticaret Borsası, yüzyıl boyunca sunulan hizmet anlayışıyla gelişimini sürdürerek, Bursa'nın ve Türkiye'nin tarım ve ticaretine önemli katkılar sağladı.

Terme Kent Konseyi’nin seçimli genel kurulu yapıldı Terme Kent Konseyi’nin seçimli genel kurulu yapıldı

Vizyoner projeleriyle projelerle yatırım

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, 100. kuruluş yıl dönümü itibarıyla yaptıklarını açıkladı, asırlık hizmet yolculuğunda yalnızca tarım ve ticaretin merkezi büyümesini, 22 milyar lirayı aşan tescil işlem hacmiyle aynı zamanda bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. Hayata yönelik projeler ile ulusal tarım ve ticaret politikalarına da yön veren Başkan Matlı, “100 yıllık gurur dolu bir geçmişi geride bırakırken, aynı heyecan ve kararlılıkla bakıyoruz. Aradan geçen bir asırda borsamız, sadece bir ticaret platformunun ötesinde, vizyoner projeleriyle Bursa tarım ve hayvancılığının çeşitliliği, Üyelerimizin uluslararası rekabet gücünün arttığı, sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesi daha güçlü bir gelecek inşa etmeyi sürdürürken, uluslararası arenada da ayaktan söz ettiren bir kurum haline geldi” dedi.

İkinci yüzyılın yol haritası, 'dijital dönüşüm ve inovasyon'

100 yıl boyunca istikrarla büyüyen ve Bursa Ticaret Borsası`nın, gelecek nesillere sağlam temeller üzerine kurulu bir ticaret ekosistemi bırakma çabasında olduğunu ifade eden Başkan Matlı, geleceğe yönelik stratejileri, “Yeni yüzyılda dijital dönüşüm ve inovasyon odaklı projelerle ticarete yenilikçi bir yön hedefliyoruz” sözleriyle özetledi. Bursa tarımının katkı sunma misyonlarını ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürmeye devam edeceklerini vurgulayan Özer Matlı, “Bu tarihin tarihsel bir parçası olmak, şahsıma, Yönetim Kurulumuza, Meclisimize, Komite Üyelerimize ve tüm ekibimize, büyük bir motivasyon kaynağı. 100 yıllık başarı hikayesinin her aşamasında emeği geçen başkanlarımıza, yönetim kurullarımıza, meclis ve komite üyelerimize, üyelerimize, üyelerimize, çalışanlarımıza ve Bursa halkına en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Kurumumuzun 100 yıllık tecrübesini, yeni başarılarla taçlandırarak, gelecek nesillere güçlü bir mirasın sabitlenmesiyle yoluna devam ediyoruz” dedi.

“Tarım ve ticaretin geleceğine yüzyıllık deneyimle ışık kullanıyoruz”

Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, 100 yıl boyunca kent ve ülke ekonomisinin önemli bir mihenk taşı olduğunu vurguladı. Bursa Ticaret Borsası'nın, tarımdan ticarete, sanayiden turizme kadar kenti ilgilendiren her konuda düşeni her zaman yerine getirdiğini belirten Aydın, “Geçmişten gelen deneyimimiz, kurumsal kişiliğimizin oluşumunu oluştururken, bu birikimin güncel vizyonumuzu da şekillendiriyor. İkinci yüzyılda özellikle modern dünyada tarım ve ticaretin sonsuz dinamiklerine uyum sağlamayı, borsamızın daha da güçlenmesini hedefliyoruz. Hem üyelerimizin devamlılığına katkı sunmak hem de sürdürülebilir bir ekonomik büyüme sağlamak için çalışmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar geçen emeği geçen tüm başkanlarımıza, yönetim kurulu ve meclis üyelerimize, komitelerimize, üyelerimize, çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

Kaynak: iha