Yağmur altında kedi kurtarma operasyonu: boruya sıkışan kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı Yağmur altında kedi kurtarma operasyonu: boruya sıkışan kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Bayburt’un Demirözü ilçesinde bulunan iki okula 2008 ve 2024 yılında şehit düşen askerlerin isimleri verildi.

Gökçedere İmam Hatip Ortaokulu ve Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi okullarının isimleri değiştirilerek şehit askerlerin isimleri verildi.

2008 yılında Tunceli’nin Geyiksu köyü yakınlarında arazi arama taraması sırasında PKK’lıların önceden döşedikleri mayını uzaktan kumandayla infilak ettirmeleri sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Samet Akdeniz’in ismi Gökçedere İmam Hatip Ortaokulu’na verilerek okulun yeni adı Gökçedere Şehit Samet Akdeniz İmam Hatip Ortaokulu oldu. Şehit Jandarma Komando Er Samet Akdeniz aslen Bayburtlu olup Bursa’da toprağa verilmişti.

2024 yılının şubat ayında Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın ismi ise Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne verildi. Okulun yeni adı Gökçedere Şehit Salih Ay Çok Programlı Anadolu Lisesi oldu. Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay aslen Bayburtlu olup Erzincan’da toprağa verilmişti.

Gökçedere İmam Hatip Ortaokulu ve Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi okullarının isim değişikliklerinin onaylanması ve okul levhalarının şehit aileleriyle birlikte okula asılması nedeniyle şehitlerin yakınları Kaymakam Yasin Şahin’e teşekkür ziyareti gerçekleştirdiler.

Kaymakam Şahin yaptığı açıklamada, isim değişikliklerine ilişkin teklifin Vali Mustafa Eldivan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığını belirterek Gökçedere İmam Hatip Ortaokulu’na Gökçedere Şehit Samet Akdeniz İmam Hatip Ortaokulu, Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne ise Gökçedere Şehit Salih Ay Çok Programlı Anadolu Lisesi isimlerini vererek hem aziz şehitlere ve ailelerine verilen değeri hem de bu okullarda eğitim gören öğrencilerde vatan sevgisinin daima diri tutulmasını sağlamak adına önemli bir adım atıldığını ifade etti.

Kaymakam Yasin Şahin ayrıca açılışa özel bastırılan hatıra fotoğraflarını şehit ailelerine takdim etti.

Kaynak: iha