Su seviyeleri düşen barajlar sonbahar ve kış yağışlarını bekliyor Su seviyeleri düşen barajlar sonbahar ve kış yağışlarını bekliyor

Sivas’ta kurulması planlanan Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kanat nakliyesi sırasında trafikte uzun kuyruk oluştu. Dev kanatları taşıyan çekicilerin zorlu manevraları dron ile havadan görüntülendi.

Rüzgâr enerjisi üretiminde önemli bir yer tutan Sivas’ta yeni Rüzgâr Enerji Santralleri (RES) kurulmaya devam ediyor. Bu çerçevede bir firmaya ait yeni rüzgâr türbininin nakliyesi yapıldı. Devasa kanatları taşıyan tırlar, yolculukta zorlu dakikalar yaşadı. Ankara istikametinden gelen ve Kayseri istikametine dönmek isteyen çekiciler, bir süre trafiğin sıkışmasına neden oldu. Kanatların geçişi için genişletilen yollarda manevra yapan çekiciler dron ile havadan görüntülendi. Yaklaşık 1 saatte geçişi tamamlanan dev kanatlar, kurulum yapılmak üzere belirlenen alana doğru yola çıktı.

Rüzgâr türbinlerini geçişi için trafikte bir süre bekleyen Murat Kandemir, “Burada mecbur bekleyeceğiz. Bu hizmet bir şekilde yapılacak. Yapacak bir şey yok. Kanatların geçişi zor, devasa büyüklükte. Zaten burada çalışma vardı. Ne için olduğunu merak ediyordum. İnip baktığımda kanatlar için olduğunu gördüm. Polislerimiz burada seferber olmuş durumda. Vatandaşlarımız da biraz anlayışlı olacak. Aşağı yukarı 1 saat bekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Nakliye işinin gece saatlerinde yapılması gerektiğini ifade eden Öztürk Yılmaz, “Bilinçsiz ve sistemsiz yapılan bir iş. Bu saatte trafik akışına engel olan bir durum. Ekipler seferber oldu ama sıkıntı giderilmedi” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha