Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yetiştirilen dünyaca ünlü sarımsağın çapalama dönemi başladı.

Avrupa Birliği tarafından tescil edilen ve yöre halkının ‘beyaz altın’ diyerek nitelendirdiği dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağı, havaların yağışlı gitmesinden ötürü filizlenmeye başladı. Şubat ayında toprakla buluşturulan Taşköprü sarımsağı, yağışlarla birlikte topraktan çıkarak boylandı. Bunun üzerine Taşköprü’de Çaykirpi köyünde sarımsak üreticiliği yapan Mustafa Erkek tarafından sarımsaklar çapalanmaya başlandı.

Kastamonu’da Nisan ayında kışı aratmayan manzara: 22 köy yolu ulaşıma kapandı Kastamonu’da Nisan ayında kışı aratmayan manzara: 22 köy yolu ulaşıma kapandı

Kadınlar tarafından yapılan çapalama, Taşköprü sarımsağının zararlı otlardan kurtarmak için yapılıyor. Bu sayede sarımsaklar, zararlı otlardan kurtarılarak daha fazla verim alınması ve daha kaliteli büyümesi sağlanıyor.

Kaynak: İHA