Düzce’nin uzun vadeli kalkınma hedefleri için Çevre Düzeni Planı hazırlıklarını sürdüren Düzce Belediyesi, plana nihai şeklini vermek üzere Tarım ve Çevre Şehircilik Bakanlıkları ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Türkiye’de 51 belediye arasında çevre düzeni planı yapma yetkisi alan tek belediye olan Düzce Belediyesi, Düzce’nin 2053 vizyonunu çizmek, aynı zamanda şehrin kalkınması ve gelişmesine yön vermek üzere ‘Çevre Düzeni Planı’ çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, şehrin uzun vadeli gelişim hedefleri doğrultusunda hazırlanan Çevre Düzeni Planlı ile ilgili kurum görüşlerini almak üzere, Tarım Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Düzenli yapılan spor, ruh sağlığını koruyor Düzenli yapılan spor, ruh sağlığını koruyor

Günden, Tarım Bakanlığı Toprak Koruma ve Arazileri Değerlendirme Daire Başkanı Selda Tel ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi Başkanı Dr. Bahar Eser’le yaptığı görüşmelerde, planlama aşamasına dair detaylı bilgiler sundu.

Görüşmelerin verimli geçtiğini ifade eden Hasan Günden, çevre düzeni planına nihai şeklini vermek üzere her iki bakanlıktan uzman görüşleri ve önerileri alındığını kaydetti.

Kaynak: iha