Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrencileri için “Oryantasyon 2024: Üniversite Hayatına Giriş Dersi” düzenledi. Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen bu yılki oryantasyon programı ile 2000’e yakın yeni öğrenci üniversite yolculuğuna ilk adımını attı.

Şenol Güneş: "Trabzonspor’un tarihinde belki de az olan bir hadise" Şenol Güneş: "Trabzonspor’un tarihinde belki de az olan bir hadise"

“Sizlerin başarısı için var gücümüzle çalışmaya ve daima yanınızda olmaya devam edeceğiz”

Programda, üniversiteye bu yıl yerleşerek kayıt olan öğrencilere hitap eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Bu anlamlı yolculuğunuzda size mihmandarlık etmekten büyük bir heyecan ve gurur duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Aynı heyecanla, sizlerin başarısı için var gücümüzle çalışmaya ve daima yanınızda olmaya devam edeceğiz. Size inanıyor ve güveniyoruz. Dünyamızın ve ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz gençlerimizin de üstlendiği bu önemli sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğine eminiz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, yetkin ve ilkeli akademik kadrosu, çevreci ve modern kampüsü, üretken öğrenci toplulukları, ulusal ve uluslararası platformlarda ses getiren kültür ve sanat etkinlikleri, spor tesisleri, teknoloji transferi ofisi, kariyer merkezi, teknokenti, eğitiminizi destekleyecek proje takımları ve yurtdışı eğitim ortaklıkları ile size A+ bir üniversitenin tüm imkanlarını sunmaktadır. Size düşen ise hedefinizi belirlemek ve bu hedefe yorulmadan, yılmadan ve tutkuyla ilerlemektir. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılımızın, hayırlı olmasını temenni ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

“Geleceği şekillendiren üniversite yaşamına ilk adım”

Yoğun ve kaliteli bilimsel ve sosyal içeriği ile 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’na yeni öğrencilerinin hızlı uyum sağlayabilmesi için düzenlenen Oryantasyon Programı kapsamında; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran “Bir Liderin İnşası”, Yazar-Eğitimci-İletişim Uzmanı Dr. Fatih Akbaba "Kampüste Yaşam", Gaziantep Yeşilay Şube Başkanı Prof. Dr. Haluk Şen "Yeşilay ve Bağımlılık" konularında seminerler verdi. HKÜ ailesinin yeni öğrencileri kampüs turunun yanı sıra üniversitenin sosyal, kültürel ve akademik yaşamına dair tanıtımların yer aldığı etkinliklerle üniversite hayatıyla tanıştı.

Kaynak: iha