Düzce Belediyesi, şehir planlama süreçlerini hızlandırmak ve daha verimli hale getirmek amacıyla ileri teknolojiye yatırım yaparak ‘haritacı dron’u envanterine kattı.

Düzce Belediyesi, şehir planlama ve projelendirme çalışmalarında önemli bir adım atarak halihazır haritalarını kendi imkanlarıyla üretmeye başladı. Belediye, bu haritaların oluşturulmasında modern teknolojiden yararlanarak dron kullanmaya başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü envanterine katılan ‘haritacı dron’ ile hem haritalama süreci kısaldı ve işlemlerin doğruluğu arttırıldı, hem de tasarruf sağlandı.

Aranan kişiler tek tek yakalanıyor Aranan kişiler tek tek yakalanıyor

1 yılda yapılabilecek iş 45 günde bitirildi

Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Kalender Aydın, bu yenilik ile imar planları için gerekli halihazır haritaları kendi imkanlarıyla üretmeye başladıklarını ifade etti. ‘Haritacı dron’ ile yapılan ölçümlerde elde edilen verilerin doğruluğunun ve detaylılığının imar planlarının daha hızlı tamamlanmasına olanak tanıdığını kaydeden Aydın, “40 dakikada 2 bin dönüm alanı tarayabiliyoruz. Bu ciddi bir rakam. Çok hassas bir şekilde ölçümlerini yapıyor. 500 metre uçuş irtifası var, bu da ciddi bir rakam. Belediye sınırlarımıza yeni katılan 7 mahallemizden 3‘ünün halihazır haritalarını bitirdik. Normalde ihale yoluyla yaklaşık 1 yılda tamamlanabilecek bu çalışmaları, 45 gün gibi kısa bir sürede tamamladık. Diğer 4 mahallemize yönelik haritalama çalışmalarımız sürüyor.

Az hata, zaman ve maliyet tasarrufu

Ekibimiz gerekli eğitimleri ve uçuş sertifikalarını aldı. Bu sayede haritalama işlemlerini ihale ile hizmet satın alma yoluna gitmeden kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla hem zaman hem de maliyet açısından büyük tasarruf sağlamış olduk. Kendi ekibimizle yapılan çalışmaların bir diğer avantajı ise, kayıtların daha az hata ile yapılması. Bu bizim ciddi anlamda işlerimizi hafifletti ve çok ciddi bir fayda sağladı diyebiliriz. Daha hızlı tamamlanan imar planları, altyapı ve üstyapı projelerimizin de daha kısa sürede hayata geçirilmesini sağlayacak” dedi.

Düzce Belediyesi, bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan bu teknolojik yatırım ile modern belediyecilik uygulamaları konusundaki öncü tutumunu bir kez daha kanıtladı.

Kaynak: iha