Genel

İş insanı Serdar Özyurt özel davetle Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti

FORBES DERGİSİNDE SAVUNMA SANAYİ ALANINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR VE SEKTÖR ÜZERİNDEKİ ETKİSİNE YER VERİLEN SERDAR ÖZYURT, DAVET ÜZERİNE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ GİTTİ.

Forbes dergisinde savunma sanayi alanında yaptığı çalışmalar ve sektör üzerindeki etkisine yer verilen Serdar Özyurt, davet üzerine Birleşik Arap Emirlikleri gitti.

İş insanı Serdar Özyurt, özel bir davetle Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ziyaret gerçekleştirdi. Özyurt’un BAE ziyareti, iki ülke arasındaki savunma sanayi iş birliğinin geleceğine katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.

Ziyaretin ana gündem maddesinin, Birleşik Arap Emirlikleri’nde hayata geçirilmesi planlanan geniş çaplı savunma sanayi yatırımları olduğu öğrenildi. Bu görüşmelerde, hem BAE’nin savunma altyapısını güçlendirecek projeler hem de iki ülkenin savunma sanayisinde ortaklık yapabileceği çeşitli alanlar masaya yatırıldı.

Ziyaretin ardından savunma sanayi çevrelerinden edinilen bilgilere göre, BAE ile Türkiye arasındaki bu temasların ileriye dönük önemli sonuçlar doğurabileceği, özellikle de savunma sanayi yatırımları konusunda yeni projelerin doğabileceği belirtiliyor.