Antalya

Kemer Belediyesi Kültür Evi’nde sergi

KEMER BELEDİYE BAŞKANI NECATİ TOPALOĞLU TARAFINDAN KEMER’E KAZANDIRILAN KÜLTÜR EVİ’NDE SULU BOYA RESİM SERGİSİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu tarafından Kemer’e kazandırılan Kültür Evi’nde sulu boya resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Sergi açılışında, Kaymakam Solmaz, Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler, serginin açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri daha sonra sergi alanını gezerek, ressamlar Büyükkapucu ile Tokaç’tan resimlerle ilgili bilgi aldı.

Başkan Topaloğlu, sergide yaptığı açıklamada, Kemer Belediyesi Kültür Evi’nin asıl mimarının Kültür Evi’nin Sorumlusu Ramazan Kar olduğunu ifade ederek, “Buradaki malzemelerin hepsi Ramazan Kar’a ait. Burası eski jandarma karakoluydu. Burayı yenileyerek yerli ve yabancı misafirlerin kullanımına sunduk. Bugün Kemer Belediyesi Kültür Evi’nde 12’nci sergimiz yapılıyor. Bunlar güzel şeyler. Okullardan bazı öğrenciler gelmiş ve resimleri inceliyor. Bunlar herkese inşallah güzel bir örnek olur. Kemer’in sanat yönüne de ihtiyacı var. Bundan sonra arkası da gelecek. Başta Ramazan Kar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ressam Nilüfer Büyükkapucu ise 2009’dan itibaren İsmet Yılmaz’dan sulu boya dersleri aldıklarını ifade ederek, “Çok uzun yıllar çalıştık ama Kemer’de sergi açılacak bir yer yoktu. Böyle bir yerin açılması bizim çok hoşumuza gitti ve çok gurur duyduk. Kemer için güzel bir yer olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Ressam Tijen Tokaç ise Kültür Evi’nin olmayışının Kemer için çok büyük bir eksiklik olduğunu ancak Kemer Belediyesi sayesinde bu eksikliğin giderildiğini anlatarak, “Bize burada sergi açmak büyük bir keyif veriyor. İlk defa Kemer’de böyle bir sergi açıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşlardan Nilgün Avcı yaklaşık 30 yıldır Kemer’e geldiğini belirterek, daha önce Kemer’de sanatsal faaliyetlerin yürütüleceği bir yer göremediğini söyledi.

Avcı, Kemer Belediyesi Kültür Evi ve bahçesinin sanatçılar ve sanatseverler için çok güzel olduğuna dikkat çekerek, “Burası geliştirilebilir ve daha büyük yapılabilir. Ama Kemer’in bir ihtiyacıydı. Tebrik ediyorum Kemer Belediyesi’ni. Sanatçılar ve sanatseverler bir araya gelebilsin diye bir adım atılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılışa, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Soner Tuna, Kemer Liman Başkanı Mustafa Halli, Kemer G-Marina Müdürü Levent Tokaç, Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Kemer Belediyesi Kültür Evi Sorumlusu Ramazan Kar, ressamlar Nilüfer Büyükkapucu ile Tijen Tokaç ve davetliler katıldı.