Kırklareli’nin kültürel mirası ve tarihinin anlatılacağı "Kırklareli Sempozyumu" başladı.

Kırklareli Valiliği, Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli Belediyesi tarafından, şehrin kültürel mirası ve tarihinin anlatılacağı Kırklareli Sempozyumu, Fen Edebiyat Fakültesi Karagöz Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Sempozyuma Vali Uğur Turan, Rektör Prof. Dr. Bülent Şengörür, Belediye Başkanı Derya Bulut, İdare Mahkemesi Başkanı İbrahim Doğan ile protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumda Vali Uğur Turan konuşma yaptı. Turan, konuşmasında Kırklareli’nin şık, zarif ve estetik kent yapısında bulunduğunu belirterek, “Kırklareli geleceğe güvenle bakan güzel bir kent, güzel bir melodi, güzel bir türkü, güzel bir şarkı bu kent. Gelecek kuşaklara ve yarınlara, büyüklere rahatlık armağan etmemiz lazım. Bu sempozyumdaki çalışmaların kitap haline getirilmesini, gelecek kuşaklara aktarılmasını da çok değerli ve kıymetli buluyorum” dedi.

Belediye Başkanı Derya Bulut ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür de konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Gedikli, devlet insanı Ahmet Cevdet Paşa’nın Kırklareli’nde gerçekleştirdiği hizmetleri anlattı.

Adana’da 4 günde 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam suyu tüketildi Adana’da 4 günde 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam suyu tüketildi

21 oturum halinde 68 bildirinin sunulacağı sempozyum yarın sona erecek.

Kaynak: iha