Asayiş

Kula’da tarihi eser operasyonu: 471 adet obje ele geçirildi

MANİSA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE KULA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİNCE KULA İLÇESİNDE TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞININ ÖNLENMESİNE YÖNELİK YAPILAN OPERASYONDA TOPLAM 471 ADET TARİHİ ESER NİTELİĞİ TAŞIDIĞI DEĞERLENDİRİLEN EŞYA ELE GEÇİRİLDİ. TARİHİ ESERLERLE BİRLİKTE YAKALANAN 2 ŞÜPHELİ İÇİN DE ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kula ilçesinde tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan operasyonda toplam 471 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen eşya ele geçirildi. Tarihi eserlerle birlikte yakalanan 2 şüpheli için de adli işlem başlatıldı.

Manisa ve ilçelerinde tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle teknik takipte olan bir otomobili Kula içe girişinde durdurdu. Durdurulan şüpheli araçta yapılan incelemelerde 413 adet değişik ebat ve şekillerde sikke, 33 adet değişik ebat ve şekillerde gümüş renkli obje, 18 adet değişik ebat ve şekillerde altın renkli obje, 2 adet gümüş renkli yüzük, 2 adet altın renkli yüzük, 1 adet kuş figürlü obje, 1 adet çivi şeklinde obje ve 1 adet mühür şeklinde obje olmak üzere toplam 471 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen eşya ele geçirildi. Ele geçirilen objelere Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından el konulurken, yakalanan 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.