Konya’nın Kulu ilçesinde 2025 yılı Kulu bölgesi sulu-susuz arazilerde yeni destek modeli planlaması yapıldı.

Sancağı gençlere teslim edecek gaziler: "Gençlerin görevi alacakları günü sabırla beklemelerini istiyoruz" Sancağı gençlere teslim edecek gaziler: "Gençlerin görevi alacakları günü sabırla beklemelerini istiyoruz"

Kulu Ziraat Odası başkanlığı konferans salonunda yapılan toplantıda Kulu ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları Ziraat Mühendisi Yusuf Ulaş ve Veteriner Hekim Kübra Langal tarafından Tarımsal Üretim Planlaması, Bitkisel Üretim Destekleme Modeli ve Hayvansal Üretim Destekleme Modeli planlaması konuşuldu. Toplantıda ayrıca, tarım kanununda değişiklik planlama kapsamında yer alan ürünler, yeni bitkisel destekleme modeli, tüm ürünlerde alan bazlı mazot, gübre, su kısıtı, üretimi geliştirme konularının ele alındığı buğday, arpa, ayçiçeği, soya, kanola, aspir, nohut, mercimek, fasulye, patates, soğan, tane mısır, 1. grup yem bitkisi, 2. grup yem bitkisi, tritikale, yulaf, çavdar ve diğer ürünler ile hayvancılık 2025 destekleme modeli ile sulu tarım ve susuz tarım destekleme konularını içeren konuşmada hangi ürünlerin kaç yılda bir ekileceği, hangi ürünlere ne kadar destekleme verileceği anlatıldı.

Programa Kaymakam Ömer Faruk Canpolat, Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir, İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürü Aykut Baran, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Öztürk ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: iha