Antalya

Manavgat Belediyesi sağlık söyleşileri devam ediyor

ANTALYA MANAVGAT BELEDİYESİ SAĞLIK SÖYLEŞİLERİ KAPSAMINDA, NÖROLOJİ-EPİLEPSİ UZMANI PROF. DR. YASEMİN BİÇER GÖMCELİ MANAVGATLILARLA BULUŞTU.

Antalya Manavgat Belediyesi Sağlık Söyleşileri kapsamında, Nöroloji-Epilepsi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli Manavgatlılarla buluştu.

Nöroloji-Epilepsi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli’nin konuk olduğu sağlık söyleşileri programı, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, başkan yardımcıları, birim müdürleri, STK temsilcileri, oda başkanları, basın mensupları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli, katılımcılarla buluşarak epilepsi hakkında kapsamlı bir sunum yaptı.

Epilepsi anlatıldı

Prof. Dr. Gömceli, sunumuna epilepsinin tanımı ile başlayarak, bu nörolojik hastalığın beyin hücrelerinin anormal elektriksel aktivitesi sonucu meydana geldiğini belirtti. Epilepsinin, her yaştan bireyi etkileyebileceğini ve belirtilerinin kişiden kişiye değişebileceğini vurguladı. Katılımcılara, epilepsinin genel belirtileri olan nöbetlerin çeşitlerini, sürelerini ve hastaların yaşadığı farklı deneyimleri anlattı.

“Akıl hastalığı değil, tıbbi bir durum”

Prof. Dr. Gömceli, epilepsi ile ilgili toplumda yaygın olan yanlış anlamalara da dikkat çekti. Hastalığın bir akıl hastalığı değil, tıbbi bir durum olduğunu vurgulayarak, epilepsi hastalarına karşı duyulan ön yargıların toplumsal etkilerini ele aldı. Bu yanlış anlamaların, hastaların tedaviye erişimlerini ve sosyal hayatlarını olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Sunum sonrasında katılımcılar, Prof. Dr. Gömceli’ye sorular yönelterek, bireysel deneyimlerini paylaşma fırsatı buldular.

Başkan Kara etkinliğin ardından Prof. Dr. Gömceli’ye çiçek ve plaket takdiminde bulundu.