Muğla

MEAH’ta başarılı onkoplastik meme kanseri ameliyatı

MUĞLA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ, MEME KANSERİ CERRAHİSİNDE BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI. HASTANEDE GERÇEKLEŞTİRİLEN AMELİYATTA, İLERİ EVRE MEME KANSERİ OLAN BİR HASTAYA AYNI ANDA HEM KANSER CERRAHİSİ HEM DE REKONSTRÜKSİYON (YENİDEN YAPILANDIRMA) OPERASYONU UYGULANDI. BU AMELİYAT, HASTANIN ESTETİK VE ONKOLOJİK AÇIDAN OLUMLU SONUÇLAR ELDE ETMESİNİ SAĞLADI.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, meme kanseri cerrahisinde bir başarıya daha imza attı. Hastanede gerçekleştirilen ameliyatta, ileri evre meme kanseri olan bir hastaya aynı anda hem kanser cerrahisi hem de rekonstrüksiyon (yeniden yapılandırma) operasyonu uygulandı. Bu ameliyat, hastanın estetik ve onkolojik açıdan olumlu sonuçlar elde etmesini sağladı.

Onkoplastik meme cerrahisi, meme kanseri hastalarının hem sağlık hem de estetik açıdan memnuniyetini sağlamayı hedefleyen bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor. Bu yöntem, hastaların beden algısını koruyarak, kanser tedavisi sürecinde yaşayabilecekleri psikolojik sorunları da minimize ediyor. Estetik görünüm elde edilerek yapılan bu tür ameliyatlar, hastaların kansere uyum sürecini olumlu yönde etkiliyor ve hayat kalitelerini artırıyor.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyat, hastanın kendi dokuları ve implant kullanılarak aynı seansta yapıldı. Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mustafa Nişancı ve Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Kasap ile Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Önder Özcan ve Dr. Öğr. Üyesi Cenk Yazkan tarafından gerçekleştirilen bu operasyon, cilde yayılım göstermiş ileri evre meme kanseri hastasında başarıyla sonuçlandı.

Ameliyatın ardından bir açıklama yapan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Özcan, hastaneye başvuran meme kanseri hastalarının, multidisipliner bir yaklaşımla değerlendirildiğini vurguladı. Meme tümör konseyinde yer alan genel cerrahi, onkoloji, patoloji, radyoloji, nükleer tıp ve radyasyon onkolojisi uzmanları tarafından hastaların detaylı bir şekilde incelendiğini belirten Özcan, her hastaya özel tedavi planlarının konsey kararıyla oluşturulduğunu söyledi. Ayrıca, güncel tanı ve tedavi yöntemlerinin kullanıldığını ve geleneksel cerrahi yöntemlerin artık meme kanseri hastaları için zorunlu olmadığını ifade etti.