Mersin’de şiddetli yağmur etkili oldu, yıldırımın isabet ettiği bir palmiye ağacı ise alev alev yandı. Yağmur sırasında bir kişinin otomobilini yıkaması dikkat çekerken, motosikletli bir şahıs da su birikintisinin oluştuğu yer de bekleyenleri karşıdan karşıya geçirdi.

Şanlıurfa’da sağanak yağış etkili oldu, yollar göle döndü Şanlıurfa’da sağanak yağış etkili oldu, yollar göle döndü

Meteorolojinin uyarısını ardından sağanak yağış Mersin’de etkisini gösterdi. Kent merkezin de yağmur hafif etkili olurken, Toroslar, Erdemli ve Silifke ilçelerinde ise şiddetli yağdı. Yağış nedeniyle bazı noktalarda su birikintileri oluştu, Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı Mahallesi’nde ise bir palmiye ağacına yıldırım isabet etti. Yıldırımın isabet ettiği ağaç alev alev yandı. O anlar cep telefonu kamerası ile görüntülenirken, ağaçların arasındaki bir farenin ise kaçmadan orada durması dikkat çekti. Yüksek rakımlı bazı bölgelerde de dolu bahçelere zarar verdi.

Öte yandan yağmur sırasında ilginç anlar da yaşandı. Bir kişi otomobilini yağmur sularından faydalanarak fırçaladı. Başka bir kişi ise motosikleti ile su birikintisi olan yerde bekleyenleri karşıdan karşıya geçirdi.

Kaynak: iha