Muğla

Muğla’da gıda denetimlerinde 8 ayda 17 bin 698 işletme denetlendi

MUĞLA İL GENELİNDE MUĞLA TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN GIDA ÜRETİM VE SATIŞI YAPAN İŞLETMELERE YÖNELİK DENETİM ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.

Muğla’da 2024 yılının ilk 8 ayında 17 bin 698 işletme ziyaret edilerek güvenli gıda temini adına 540 adet numune toplandı.

Muğla il genelinde Muğla Tarım ve Orman il Müdürlüğü ekipleri tarafından gıda üretim ve satışı yapan işletmelere yönelik denetim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Gıda güvenliği konusunda titizlikle çalışan Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların gönül rahatlığıyla güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için denetimlerin 7 gün 24 saat sürdüğünü belirtti. Yapılan bu kapsamlı denetimlerde, halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıdaya erişimi sağlamak amacıyla hem üretim hem de satış yapan işletmeler dikkatle inceleniyor. Muğla’daki işletmelerin düzenli denetlenmesinin vatandaşların sağlıklı ve güvenilir ürünlere erişimi açısından büyük önem taşıdığını belirten yetkililer denetimlerin düzenli olarak devam edeceğini belirtti.