Sakarya

Pamukova’nın o mahallesi güçlü altyapıyla buluşuyor

SASKİ, HER GEÇEN GÜN ARTAN NÜFUSU VE BÖLGEDE TARIM FAALİYETLERİNİN YOĞUNLAŞMASINDAN DOLAYI İÇME SUYU HATTI YETERSİZ GELEN PAMUKOVA İLÇESİ KAZIMİYE MAHALLESİ’NE 2 BİN 700 METRELİK YENİ HAT KAZANDIRIYOR. BİN 900 METRELİK KISMI TAMAMLANAN PROJENİN KALAN KISMINDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR.

SASKİ, her geçen gün artan nüfusu ve bölgede tarım faaliyetlerinin yoğunlaşmasından dolayı içme suyu hattı yetersiz gelen Pamukova ilçesi Kazımiye Mahallesi’ne 2 bin 700 metrelik yeni hat kazandırıyor. Bin 900 metrelik kısmı tamamlanan projenin kalan kısmında çalışmalar aralıksız şekilde devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Pamukova ilçesine bağlı Kazımiye Mahallesi’nde içme suyu altyapısını güçlendirmek için harekete geçti. Bölgede suya olan arzın her geçen gün artması ile birlikte oluşan sorunlar, 2 bin 700 metrelik yeni hat ve mahalleye içme suyu sağlayan depoda gerçekleştirilen revize çalışmaları ile ortadan kalkacak. Proje çerçevesinde mevcut deponun konumu güncellenirken aynı zamanda içerisinde ve su çıkış noktalarında temizlik çalışmaları yapıldı. Yenilenen deponun içme suyunu kesintisiz iletmesi için 2 bin 700 metrelik güçlü altyapı hattı bölgeye kazandırılıyor. Bin 900 metrelik kısmı tamamlanan proje çerçevesinde içme suyu kayıpsız ve kesintisiz olarak Kazımiye Mahallesi’ne iletilecek.