Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri olan Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Samsun Kent Müzesi, yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Yeni eğitim-öğretim döneminde de öğretmen ve öğrencileri ağırlamaya başlayan müze, şehrin kültürüne ve tarihine ışık tutuyor.

9 ay kapalı kalmasının ardından 5 Haziran’da yeniden hizmete açılan ve her geçen gün ziyaretçi sayısını artıran Kent Müzesi, yeni eğitim ve öğretim döneminde de yoğun ilgi görüyor. Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün Okul Dışı Öğrenme Ortamları Projesi kapsamında okullar belirli bir periyot dahilinde Kent Müzesi’ne ziyaretler düzenliyor. Müze her gün yüzlerce öğrenciyi ağırlıyor.

Kent Müzesi’ni ziyaret eden öğretmen ve öğrencilere şehrin tarihi, coğrafyası, kültürü, ekonomisi, mimarisi gibi konularda uzman kişiler tarafından bilgi veriliyor. Kentin kronolojik tarihinin de yer aldığı müzede, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişiyle başlayan Kurtuluş Savaşı süreci de anlatılıyor.

Başkan Kurnaz: “Her talebi can kulağı ile dinleyip, yerine getiriyoruz” Başkan Kurnaz: “Her talebi can kulağı ile dinleyip, yerine getiriyoruz”

Kent Müzesi aldığı ödüllerle de kentteki en dikkat çeken müzelerin başında yer alıyor. 2013 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından ’Proje Özel Ödülü’ne layık görülen müze, 2015 yılında ise İtalya’nın Bressia kentinde yapılan ’XX. Luigi Micheletti Award Müze Yarışması’nda finale kalarak Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri seçildi.

Kaynak: iha