Asayiş

Sıla bebeğin durumu kötüye gidiyor: Beyin dokusu atmaya başlamış

TEKİRDAĞ’DA ŞİDDET VE CİNSEL İSTİSMARA UĞRAYAN 2 YAŞINDAKİ SILA BEBEĞİN YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR. SILA BEBEĞİN TEYZESİ ELİF AKYÜZ, SON DURUM HAKKINDA BİLGİ VEREREK, “HAYATİ TEHLİKESİ YİNE DEVAM EDİYOR. KAÇ GÜNDÜR DURUMUNDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK. HATTA KÖTÜLEŞMEDE VAR. BEYİN DOKUSU ATMAYA BAŞLAMIŞ” DEDİ.

Tekirdağ’da şiddet ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebeğin yoğun bakımda tedavisi devam ediyor. Sıla bebeğin teyzesi Elif Akyüz, son durum hakkında bilgi vererek, “Hayati tehlikesi yine devam ediyor. Kaç gündür durumunda değişen bir şey yok. Hatta kötüleşmede var. Beyin dokusu atmaya başlamış” dedi.

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 20 gün önce cinsel istismar ve şiddete uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek, hastanede yaşam mücadelesine devam ediyor. Anne Bakiye Y. ve diğer şüpheliler olmak üzere toplamda 5 kişinin tutukluluk hali ise devam ediyor. Hastane önünde günlerdir umutlu haberi bekleyen Sıla bebeğin teyzesi Elif Akyüz, bebeğin son durumu hakkında bilgi verdi.

Beyin dokusu atmaya başlamış

Her zaman bebeğin iyileşmesi umuduyla bekledikleri ifade eden Akyüz, "Hayati tehlikesi yine devam ediyor. Kaç gündür durumunda değişen bir şey yok. Hatta kötüleşme de var. Beyin dokusu atmaya başlamış. Kötüleşme var durumunda, iyileşme yok. Babam her gün yanına girip bebeği görüyor" dedi.

Vasilik davası sürüyor

Akyüz, Sıla bebek için vasilik davasının da devam ettiğini, 29 Kasım’da mahkeme olacağını ifade ederek, "4. ayda vasilik davası açmıştım. 9. ayın 15’inde benim duruşmam vardı. Duruşmaya gittim Sulh Hukuk Mahkemesi, Aile Mahkemesine attı. Aile Mahkemesinde de 11. ayın 29’unda duruşmam devam edecek. Çünkü anne ve baba Ü.A.Y. ve Bakiye Y.’den velayetin düşürülmesi için talepte bulunulmuş. O velayetler düştüğü zaman savcılık, devlet izin verirse vasilik bana geçecek" dedi.