TİKA’dan Hukuki Boyutlarıyla Uluslararası Kıbrıs Türk Vakıfları Sempozyumu’na destek TİKA’dan Hukuki Boyutlarıyla Uluslararası Kıbrıs Türk Vakıfları Sempozyumu’na destek

Mersin’in Tarsus Belediyesi ev sahipliğinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen Karboğazı Çevre Festivali başladı. Festivale katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Yakın bir zamanda bu bölgeyi doğa, kamp ve kış turizmine açık, konsept yapıların olduğu her kesimden insanların rahatça gelip vakit geçireceği alanlar haline dönüştüreceğiz" dedi.

’Doğa ile Buluş, Geleceği Koru’ mottosuyla bu yıl ilk kez düzenlenen festival, 25 Ağustos’a kadar katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunacak. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin Çukurova’daki önemli noktalarından biri olan Kahraman Gülek Mahallesi Karboğazı Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen festivalde; doğa yürüyüşleri, bisiklet gezisi, spor etkinlikleri, yetişkin ve çocuklar için eğlenceli ve çevre dostu atölyeleri ile müzik dinletileri gibi birbirinden renkli faaliyetler katılımcılarla buluşuyor. Festivalde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından çocukların keyifli ve hoşça vakit geçirmesi için eğlenceli oyun alanları oluşturuldu. Survivor oyun parkurunda enerjilerini atan çocuklar, resim atölyesi ile yeteneklerini ortaya koydular. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi ekipleri ise güneş teleskobu ile çocuklara güneş gözlemi yaptırdı. Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesinin üretici kadın stantları da yer aldı. Yiyecek içecekten dekoratif ürünlere kadar pek çok ürünün yer aldığı stantları gezen vatandaşlar alışveriş yapmayı da ihmal etmedi.

"2025’in ilk aylarında proje çalışmalarını bitireceğiz"

Festivale katılan Başkan Seçer, Karboğazı’nın ve Çukurova’nın Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ndeki önemine değindi. Tarsus Belediyesi’nin Gülek’in adını Kahraman Gülek olarak değiştirdiğini hatırlatan Seçer, bölgenin turizme açılmadığını ama yüksek potansiyelinin olduğunu söyledi. Bölgeyle ilgili önemli çalışmalara başladıklarını ifade eden Seçer, "2025’in ilk aylarında proje çalışmalarını bitireceğiz. Kentsel tasarım planını şu anda hazırlıyoruz. Umarım yakın bir zamanda bu bölgeyi doğa, kamp ve kış turizmine açık, konsept yapıların olduğu her kesimden insanların rahatça gelip vakit geçireceği alanlar haline dönüştüreceğiz" dedi.

Mersin’in her ilçesinin bu yatırımlar sayesinde kalkınabileceğini dile getiren Seçer, "Yatırımlar çevre dostu olmak zorunda. Zaten bu etkinliğin ana mottosu, çevre bilincini artırmak, temiz bir çevrede yaşamak. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak istiyorsak, yöneticiler olarak çevreyi ön plana alan projelerin altına imza atmamız lazım" diye konuştu.

"Tarsus en kadim, en bereketli şehirlerden biri"

Tarsus’un en kadim, en bereketli şehirlerden biri olduğunu belirten Seçer, "Tarsus çok daha iyi olmalı, Tarsus vizyoner yönetilmeli. Dünyayı tanıyan insanlar burayı yönetmeli. Ben Ali Boltaç’a inanıyorum. Her zaman onun yanında olacağız. Tarsus’umuza en güzel hizmeti yapsın istiyoruz. Bundan hiçbir Tarsuslunun endişesi olmasın. Sevgili hemşerilerimiz sizleri seviyoruz. Sizleri sevgiyle, samimiyetle kucaklıyoruz. Hiç merak etmeyin biz buradayız, en güzel hizmetleri bir bir yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

"Doğayı ve geleceği korumak için çevre festivali düzenledik"

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç da doğayı ve geleceği korumak için çevre festivali düzenlediklerini ifade etti. Boltaç, "Tarsus’un, geleceğe dair evlatlarımıza bırakacağımız güzel bir miras, güzel bir kent olması için elimizden geleni yaptık. Bir farkındalık oluşturmak istedik" diye konuştu. Karboğazı Baskını’nı da anan Boltaç, "Bizler bu toprakları kanımızla canımızla kazandık. Doğamızı koruyacağız ama tarihimize de sahip çıkacağız. Tarsus’u bu 5 yıllık süreç içerisinde hak ettiği yere, hak ettiği zirveye uyumla, huzurla ve memnuniyetle Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte getireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Seçer ve Boltaç, festival alanında kurulan stantları ve etkinlikleri gezdi, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: iha