Tokat’ta 3 gün sürecek Bilim şenliğinde; 6 bin öğrenci, 33 atölye ve 501 çalışma bilişim dünyasıyla buluşuyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tokat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Bilişim Şenliği” başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde kurulan stantlarda gerçekleştirilen şenlikte, 33 atölye ve 501 etkinlik, öğrencilere bilişim dünyasının kapılarını araladı. Şenliğin en dikkat çeken anlarından biri Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından geliştirilen drone gösterisi oldu. Öğrenciler, bu etkinlik sırasında heyecan dolu anlar yaşadı. 3 gün sürecek olan şenliğe Tokat genelindeki 6 bin öğrencinin katılım göstermesi bekleniyor. Şenlikte öğrenciler, hem yarışmalara katılarak rekabetin tadını çıkardı hem de farklı etkinliklerde eğlenme fırsatı buldu. Öğrencilerin yarışmalarına zaman zaman yetişkinler de eşlik etti.

“Bilimle teknolojinin geçişkenliği öğrencilere aktarılıyor”

Şenliğin Türkiye yüzyılı maarif modeline örnek teşkil ettiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin kır; “Bilimsel gelişmelerin hangi aşamaya ulaştığı ve bu bilimin farkındalık oluşturmak amacıyla, bilimle teknoloji arasındaki geçişkenliğin farkına varmayı öğrencilerimize ve yetişkinlerimize duyurmak için düzenlenen bir şenliktir. Biz bu şenliği Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tokat Belediyesiyle iş birliği içerisinde yapıyoruz. 31 atölyemizin oluştuğu üniversite hocalarımız çok büyük destek verdiler. 6 ayı aşan bir hazırlık sürecinden sonra bugün bu şenliğimizi il müdürlüğümüzün bahçesinde yapıyoruz” dedi.

Şenliğin 6 bin öğrenci ve bir o kadar yetişkinin katılımıyla gerçekleştirilmesinin planlandıklarını söyleyen Kır; öğrencilerin ilçe ve köylerden taşınarak atölye çalışmalarına birebir katılım göstereceğini ifade etti.

“Maarif modeline uygun bir şenlik”

Kamyonetle çarpışan Tofaş hurdaya döndü: 3 yaralı Kamyonetle çarpışan Tofaş hurdaya döndü: 3 yaralı

Bu yıl devreye sokulan “Türkiye Yüzyılı Modeli”nin önemine değinen Kır, şenliğin bu modelin ruhuna uygun bir etkinlik olduğunu belirterek, “Modelimiz beceri temelli bir eğitimi esas almaktadır. Çocuklarımıza, gençlerimize öz güven aşılamak ve onların ileride yapabilecekleri bilimsel çalışmalarda kendilerine hazır hale getirmeleri için bu şenliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Tokat’ta 3 gün boyunca sürecek olan Bilişim Şenliği, öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmayı ve geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: iha