i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı düzenlendi.

Vezirköprü Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program Bilal-i Habeşi Camii İmam Hatibi Hamza Sağlam’ın Kur’an tilaveti ile devam etti.

Günün anlam ve önemini konu alan bir sineviyon gösteriminden sonra konuşan Vezirköprü İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya, “Her yıl asırlardır idrak ettiğimiz Mevlid Kandili’ni Mevlid-i Nebi Haftası olarak düzenlendik ve Peygamberimize olan sevdamızı ifade etmeye gayret ediyoruz. Haliyle Diyanet İşleri Başkanlığımız halkımızı din konusunda aydınlatmak, ibadetini inanç esaslarını öğretmekle mükelleftir. Bunun için ilçemizde çok yoğun çaba sarf ediliyor. Bu vesileyle bizlere desteğini esirgemeyen ilçe kaymakamlığı ve belediye başkanlığına teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Seyfullah Çakır ise “Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Peygamber Efendimizin bizlere verdiği mesajı çeşitli etkinliklerle anlatmaya devam ediliyor. Haftanın cennet vatanımıza, bütün insanlığı hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Özgür Kaya, “İlimizin hac ve umre konusunda birinci ve ilçemizin bu konuda Türkiye’de ikincisi olduğunu söylemek isterim. Peygamber Efendimiz gibi yaşıyor olsak, yani onu örnek alıyor olsak şu anki yaşadıklarımızı yaşamıyor olurduk” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan: “İtfaiyenin yaptığı hizmet her türlü takdirin ötesinde” Başkan Doğan: “İtfaiyenin yaptığı hizmet her türlü takdirin ötesinde”

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı da katılımcıları selamlarken, Programda Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Remzi Bircan "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu kısa bir konferans verdi. Konferans sonrası Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren hocalara hediyeler takdim edildi.

Program anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Kaynak: iha