Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi personeli tarafından tasarlanan ve Türkiye’nin en kapsamlı belediye halkla ilişkiler akıllı mobil uygulaması olan “Yanıbaşımda Karatay”, “2. Türkiye Bilişim Ödülleri”nde en iyi 3 proje içerisinde yer aldı.

Türkiye’de dijital dönüşüme önemli katkılar sağlayan projelerin ortaya çıkarılması ve söz konusu projelerin toplumdaki değerini daha da vurgulamak amacıyla Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen “2. Türkiye Bilişim Ödülleri” sahiplerini buldu. Karatay Belediyesi de, gerek belediyecilik hizmetlerinin sunumu, gerekse vatandaşın hizmetlere daha kolay erişiminin sağlanması amacıyla geçtiğimiz yıl tamamen Karatay Belediyesi personeli tarafından tasarlanan “Yanıbaşımda Karatay” akıllı mobil uygulamasıyla bu yıl “Türkiye’nin Bilişim ile Dönüşümü” ana temasıyla Ankara’da düzenlenen organizasyondaki yerini aldı. Kullanıcı dostu arayüzü ve interaktif tasarımı sayesinde yayına girdiği tarihten bu yana vatandaşlardan tam not alan akıllı mobil uygulama, Türkiye Bilişim Ödülleri’nde en iyi 3 proje içerisinde yer aldı. “Belediyecilik Özel Başarı Ödülü”nü, Karatay Belediyesi adına Karatay Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Macit aldı.

Öte yandan, geçtiğimiz yıl itibariyle yayında olan “Yanıbaşımda Karatay” akıllı mobil uygulaması, vatandaşa birçok kolaylık sunuyor. Uygulamanın “Online İşlemler” bölümünden belediyeye yapılabilen vergi borcu ödemeleri ve imar durumu sorgulaması yapılabiliyor. Yine ‘Online İşlemler’ sekmesi altında bulunan “Projem Var”a tıklayan vatandaşlar, Karatay ile ilgili her türlü fikri veya projesini yükleyebiliyor. Karatay Belediyesi’nin sağlıktan spora, eğitimden ulaşıma, sosyal ve kültürden daha birçok başlıkta bugüne kadar hayata geçirdiği yatırım ve hizmetlerin yazılı ile görsel detaylarına da uygulama üzerinden ulaşılabiliyor. Karatay’ın tarihçesi, turistik yerleri, müzeleri, ören yerleri ve Karatay’ın tüm güzelliklerinin de keşfedilebileceği uygulamanın “Karatay TV” ve “Duyuru ile İlanlar” bölümünden ise belediyenin birçok konuda kamuoyuna duyurduğu gelişmelerden de anında haberdar olunabiliyor.

“Karatay Belediyesi vatandaşa her zaman çok yakın”

Otomobilin çarptığı bisikletli çocuk kurtarılamadı Otomobilin çarptığı bisikletli çocuk kurtarılamadı

Bir yıldır hizmet veren “Yanıbaşımda Karatay” mobil uygulamasının belediye ile ilgili işlemi olan vatandaşın işini bir hayli kolaylaştırdığına vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak ilçeye daha iyi hizmet verebilmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Kılca, “Uygulamamızı bir yıldır kullanan vatandaşlarımız, belediyemize 7 gün 24 saat boyunca kolaylıkla erişim sağlayabiliyor. Böylelikle zaman ve mekan bağımlılığı olmaksızın hemşehrilerimiz, her türlü online işlemlerini kolaylıkla yapabiliyor. Yine pek çok önerilerini, başvuru veya şikayetlerini de uygulama üzerinden bize kolaylıkla iletebiliyor. Belediyemizin tüm birimleriyle entegre bir şekilde çalışan uygulamayı indiren vatandaşlarımız, belediyemizin faaliyet ve projelerine ilişkin haber ve duyuruları da ilgili sekmelerden takip edebiliyor. Bu sayede Karatay ve Karatay Belediyemiz, vatandaşımıza çok daha yakın. Hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştıran projeler üretmeye ve onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Bilişim alanında yürüttüğümüz çalışmalarımızın ödüllerle takdir görmesi de son derece mutluluk verici” dedi.

Kaynak: iha