Aileler dikkat; ’İncel’ tehdidi kapıda Aileler dikkat; ’İncel’ tehdidi kapıda

Yaşar Üniversitesi, Londra merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) hazırladığı “Dünya Üniversite Sıralaması 2025” listesinde Türkiye’den ilk 20 üniversite arasına girdi. Yaşar Üniversitesi, Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında ise ilk sırada yer aldı.

Dünyadaki yüksek öğrenim kurumlarıyla ilgili araştırmalar yapan İngiltere merkezli Times Higher Education (THE), “Dünya Üniversite Sıralaması 2025” raporunda dünyanın en iyi üniversitelerini açıkladı. Times Higher Education (THE), her yıl Mart ayı sonunda üniversitelerden aldığı verileri, yapmış olduğu anket sonuçlarını ve Scopus veri tabanından aldığı geçmiş 5 yıla ait verileri bir araya getirerek her yıl Eylül- Ekim aylarında dünya üniversiteler sıralamasını oluşturuyor. Bu yıl 115 farklı ülkeden 2 bin 109 kurumun sıralandığı listede Türkiye’den 91 üniversite yer aldı. Yaşar Üniversitesi ise Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 20, vakıf üniversiteleri sıralamasında ise ilk 10 üniversite arasına girdi. Yaşar Üniversitesi, 2025’in en iyilerinin yer aldığı listede Ege Bölgesi’nde zirvede yer aldı.

“Başarımızı tescilledik”

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Girişimcilik, yenilikçilik ve inovasyon kavramlarını benimsemiş bir üniversite olarak güçlü akademik ve idari kadromuzla geleceği daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışıyoruz. Sahip olduğumuz deneyim ve altyapıyla da bilimsel araştırmaların artırılması, nitelikli yayınların desteklenmesi ve girişimcilik uygulamalarının teşvik edilmesi konusundaki çabalarımızın üniversitemizi daha yüksek seviyelere çıkaracağından eminim. Yaşar Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana eğitim ve araştırmada öncü bir kurum olarak, sadece bilgi üretmekle kalmamış, aynı zamanda ürettiği bilgiyi topluma faydalı olacak şekilde kullanmayı daima ilke edinmiştir. Bu saygın sıralamada yer alarak başarımızı bir kez daha tescillemiş bulunuyoruz” dedi.

Bilim ve bilgi üretimine destek

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller ise uluslararası listelerde üst sıralarda yer almanın gurur verici olduğunu belirterek hedeflerinin ilk binde yer almak olduğunu söyledi. Prof.Dr. Kandiller, “Bu başarı, Yaşar Üniversitesi’nin kararlılıkla sürdürdüğü kalite odaklı eğitim ve araştırma politikalarının bir sonucudur. Öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve çalışanlarımızın ortak çabaları ve azmi sayesinde uluslararası alanda tanınan bir konuma ulaşmış bulunuyoruz. Eğitimde ve araştırmada üstün başarılar elde etmek, bizim için sadece bir hedef değil aynı zamanda bir sorumluluktur. Öğrencilerimize sunduğumuz kaliteli eğitimle onları donanımlı bireyler olarak yetiştirme misyonumuzu sürdüreceğiz. Aynı zamanda, bilimin ve bilgi üretiminin sınırlarını genişletmek için araştırma faaliyetlerimize olan desteğimizi arttırarak bu listede ilk bine girmeyi kendimize öncelikli hedef olarak belirledik.” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha