Manisa

Yuntdağı bölgesinde üreticinin sorunları dinlendi

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE, YUNUSEMRE BELEDİYESİ VE ÜRETİCİ ÖRGÜTLERİNİN İŞ BİRLİĞİYLE YUNTDAĞI BÖLGESİNDE KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK VE ANTEPFISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI. BÖLGEDE KOOPERATİFÇİLİĞİN GÜÇLENDİRİLMESİ, ÜRÜNLERİN İŞLENMESİ, PAKETLENMESİ VE MARKALAŞMASIYLA ÜRETİCİLERİN GELİRLERİNİN ARTIRILMASININ HEDEFLENDİĞİ BELİRTİLDİ.

Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Yunusemre Belediyesi ve üretici örgütlerinin iş birliğiyle Yuntdağı bölgesinde küçükbaş hayvancılık ve antepfıstığı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Bölgede kooperatifçiliğin güçlendirilmesi, ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve markalaşmasıyla üreticilerin gelirlerinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesinin projesi kapsamında, Yuntdağı bölgesindeki mahallelerde yaşayan üreticilerin sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla üreticilerle toplantılar gerçekleştirildi. Yağcılar, Üçpınar ve Yuntdağyenice mahallelerinde düzenlenen toplantılarda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Şube Müdürü Ali Osman Kaplan, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Balkan, Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Nazım Şafak, Tarımsal Hizmetler Müdürü Kadir Yetiş, belediye yetkilileri, muhtarlar ve üreticiler bir araya geldi.

Toplantılarda üreticiler, özellikle kırmızı et üretimi ve fiyatlardaki dalgalanmalar gibi sorunlarını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Kurucu, küçükbaş hayvancılığın bölge ekonomisi için önemine vurgu yaparak, “Yunusemre ilçesinde başlayan, katılımcı yaklaşım ile bilimin ve üreticinin odak olduğu saha çalışmaları diğer ilçelerimizde de planlanarak devam edecek. Hayvansal protein ihtiyacının karşılanması ve et üretiminde küçükbaş hayvan varlığının artırılması, bölgemiz için büyük önem taşıyor. Üreticilerimizin gelirlerini artırmak ve üretime devam etmelerini sağlamak için süt işleme ve pazarlama gibi konularda çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

Yapılacak çalışmalar ve geliştirilecek projeler ile üreticilerin kooperatifleşmesi desteklenerek, ürünlerin daha iyi pazarlanması ve katma değer oluşturmasının amaçlandığı belirtildi. Bu sayede üreticilerin, ürettikleri ürünlerden daha fazla gelir elde edeceği ve bölge ekonomisinin canlanacağı da ifade edildi.