Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ’Aktif Ol’ sloganıyla düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliklerinde yaptığı açıklamada, "Çağımızın en büyük rahatsızlıklarından biri, hareketsizliktir. Bu hareketsizliğin getirmiş olduğu obezite ve sağlık problemleridir" dedi.

Artuklu ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliği, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda açıklama yapan Vali Tuncay Akkoyun, "Avrupa Spor Haftası kutlama programı vesilesiyle sizlerle burada olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bir an önce gençlerimiz çocuklarımız spor aktiviteleri ile buluşmak istiyorlar. Avrupa Spor Haftası her yıl farklı spor etkinlikleri ile düzenleniyor. Bu sene de aktif ol teması ile 7’den 70’e her kesimden ve her yaştan vatandaşlarımızın spor yapması hareketli olması ve bütün spor aktivitelerinde hareketli olmaları noktasından önemli bir program olduğunu düşünüyorum. Bu program vesilesiyle bizler hem gün içerisinde hem de fırsat bulduğumuz zamanlarda daha hareketli olmak için uğraşıyoruz. Çağımızın en büyük rahatsızlıklarından biri, hareketsizliktir. Bu hareketsizliğin getirmiş olduğu obezite ve sağlık problemleridir. Hareketli olmakla birlikte sağlığımızı daha iyi hale getireceğiz hem de birçok spor aktivitesi ile günümüzü daha güzel geçirmiş olacağız. Mardin’de tesislerimize, antrenörlerimizin ve imkanlarımız sayesinde bugün birçok spor aktivitesine ev sahipliği yapabiliyoruz. Vatandaşlarımız birçok spor aktivitesi ulaşabiliyorlar. Sevgili gençler, sevgili çocuklar devletimiz sizler için çalışıyor. Devletimiz sizlerin en iyi şekilde eğitim görmesi, en iyi şekilde spor imkanlarından istifade etmeniz için tüm imkanları seferber ediyor” şeklinde konuştu.

Mardin’de sporun yaygınlaştığını aktaran Vali Akkoyun, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Örnek verecek olursak 2002 yılında 172 olan lisanslı sporcumuz 2024 yılında 90 bin 466 olarak kaydedilmiştir. Yine 2002 yılında ilimizde 6 olan tesis sayısı yıllar içerisinde yapılan büyük sportif tesis yatırımları ile 2024 yılında büyük tesisler ile 82’ye ulaştı. 2 olan milli sporcu sayısı 42, 13 olan antrenör sayısı ise 207 olmuştur. Devletimiz, bizler sizler için çalışıyoruz. Her türlü imkanı seferber ediyoruz. Bu tesisler sayesinde Mardinli kardeşlerimiz ve çocuklarımız hem ulusal hem de uluslararası anlamda başarılar almaya devam edecektir. Hemen hemen her ay farklı spor dallarında bir Mardinli kardeşimizin ulusal ve uluslararası başarısını görüyoruz ve bizler de onları ödüllendiriyoruz."

Mardin’de spor bilincini oturtup bütün çocukların, gençlerin spor yapmasını sağlamak ve spor bilincini kazandırmak amacında olduklarını belirten Mardin Gençlik ve Spor Müdürü Beytullah Birlik ise, "Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın söylediği gibi 2024 yılı hareketlilik yılı bu sene de hep hareketli olduk. Çocuklarımız ve gençlerimiz sürekli spor yapıyor. Bütün Mardinli hemşehrilerimizi spor tesislerimizde spor yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da tonlarca saman balyası kül oldu Elazığ’da tonlarca saman balyası kül oldu

Vali Akkoyun, ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan spor ve oyun parkurlarını gezerek gençlerle ve çocuklarla bir araya geldi. Programa; Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, Vali Yardımcıları Hasan Kurt ile Mehmet Naim Akgül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: iha