Elazığ’da tonlarca saman balyası kül oldu Elazığ’da tonlarca saman balyası kül oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) altyapı yatırımlarının yüzde 60’ını tamamladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sanayi sektörlerinin gelişmesi, özel sektör yatırımlarının artması, üretim, istihdam ve ihracatın yükselmesini sağlayan projelerin şehre kazandırılmasına yönelik desteklerine devam ediyor. İlçelerdeki faaliyete geçirilen organize sanayi bölgelerinin içme suyu, yağmur suyu, gri su, atık su ve kanalizasyon altyapılarını yapan belediye, arazi talebinde bulunan firmaları, ilçe OSB’lere yönlendiriyor. Belediye şimdi de 260 hektar büyüklüğündeki Yeni OSB alanının altyapısını yapıyor.

Ulaşımda stratejik konumu ve kimyasal ve biyolojik arıtma tesisi ile sanayi atıklarının doğaya zarar vermeden bertaraf edileceği çevreci konseptiyle ülkenin en modern organize sanayi bölgeleri arasında yer alacak Tekkeköy ilçesindeki Yeni OSB, bölgenin yükselen cazibe merkezi olan Samsun’da sanayi sektörlerinin gelişmesine önemli katkı sağlayacak. Yeni OSB’de savunma sanayine yönelik yeşil OSB konseptine uygun, güneş enerji sistemleriyle desteklenen, ihracata dayalı, son teknolojili ve katma değeri yüksek ürünler üretilecek. 42 parselli sanayi bölgesinde ise ihracatta Türkiye’de ilk 500 arasına giren Samsun firmaları faaliyet gösterecek. Terme ve Vezirköprü OSB’de faaliyete geçtiğinde Samsun’un OSB sayısı 10’a yükselecek.

Altyapının yüzde 60’ı tamamlandı

25 bin kişinin istihdam edileceği Yeni OSB’nin şebeke hattı yapımını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, SASKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Çift vardiya sistemine geçen ekipler, altyapı yatırımının yüzde 60’ını bitirdi. Şebeke boruları yerleştirilirken, belirlenen yol güzergahlarının kazınması, dolgularının yapılması ve beton yol kaplaması ise devam ediyor. Samsun Limanı’na 16 km, havalimanına 6 km, karayoluna 1 km, demiryoluna 15 km ve Lojistik Merkez Demir Yolu Yükleme Boşaltma Merkezi’ne de 2 kilometre mesafedeki Yeni OSB’nin önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sanayi bölgesindeki çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti.

Başkan Doğan: “Yılsonuna kadar yüzde 95 seviyesine gelecek”

Samsun’un sanayide büyük bir atılım gerçekleştirdiğinin altını çizen Başkan Doğan, “Mevcut Merkez OSB ile Kavak OSB yüzde 100 oranında dolmuş durumda. Çarşamba OSB dolmak üzere. Bafra OSB, Havza OSB’ye ilgi ise günden güne artıyor. İnşallah Terme OSB’yi de hayata geçireceğiz. Yatırım yapmayı düşünen firmalarımızı buralara davet ediyoruz. Şuan SASKİ Genel Müdürlüğümüz ile birlikte Yeni OSB’nin altyapısını yapıyoruz. Mart ayından itibaren ekiplerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor. Çalışmaların yüzde 60’ını tamamladık. İnşallah yılsonuna kadar yüzde 95 seviyesine gelecek, nisan ayında da tamamlayacağız. Ardından ekonomimizin göz bebeği firmalarımız yatırımlarını yaparak üretim tesislerini kuracak. Sektörel kümelenmelerin olacağı Yeni OSB ile sanayi üretimimiz 2 katına çıkacak. İhracat, üretim ve istihdam artacak. Samsun’umuzu bölgenin lideri, Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızı yapma gayesiyle bizler çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Parolamız üretim, parolamız istihdam. Öncelik iş, öncelik aş diyerek çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Yeni OSB Bölge Müdürü Oğuz Keleş ise Yeni OSB’nin altyapı işlerini üstlenerek 250 milyon TL tasarruf edilmesini sağlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi ile SASKİ Genel Müdürlüğü yönetimine teşekkür etti. Keleş, “Büyükşehir Belediyesi sayesinde altyapı yatırım maliyetimiz 700 milyon TL’den 450 milyon TL’ye düştü. Organize sanayi bölgesinin Samsun’a kazandırılmasında çok önemli rol oynuyorlar. Ekipler, büyük mücadele vererek özveriyle çalışıyor. Kendilerine gece-gündüz ulaşabiliyoruz. Çalışmalar şuan iş planının önünde gidiyor. Yol dolgularının önemli bir kısmı da bitti. Kısa sürede bu seviyeye gelmemizi sağlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan başta olmak üzere emeği geçen tüm ekiplere şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: iha