Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü uzun yıllardır su sıkıntısı çeken Milas Boğaziçi Mahallesinde kapsamlı bir çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında Dörttepe Hisar ve Tuzluova mevkilerinin su sıkıntısı tamamen ortadan kaldırıldı. Diğer bölgeler için proje çalışmaları sürüyor.

8 kilometrelik hat çalışması yapıldı

Proje kapsamında Dörttpe mevkiine 4 kilometrelik terfi hattı yenilemesi yapılarken böylelikle Sığırtma mevkiinin su debisi saniyede 5 litreden 10 litreye çıkarıldı. Sığırtma depo seviyesinin 2 katına çıkarılmasının ardından buradan Hisar ve Tuzluova mevkilerine su verebilmek için 4 kilometrelik içme suyu hattı yapıldı. Böylelikle su sıkıntısı yaşayan Hisar ve Tuzluova mevkilerine ilave su aktarımı yapılarak sorun tamamen ortadan kaldırıldı.

Yatağan’da 2 kişiyi silahla vuran şüpheli yakalandı Yatağan’da 2 kişiyi silahla vuran şüpheli yakalandı

Boğaziçi Mahallesine yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Milas Bölgesi işletme Şube Müdürü Çetin Korkut, burada yaptıkları çalışmaların süreceğini söyledi. Korkut, “Milas Boğaziçi Mahallemizde terfi hattı ve içme suyu hattı yaparak Hisar ve Tuzluova bölgelerinin su sıkıntısını ortadan kaldırdık. Bölgede sorunlu yerler için su debilerinin artması için çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarımız devam ediyor. Boğaziçi Mahallesinde su ulaşmayan bölge kalmayıncaya kadar çalışmalarımız sürecek” dedi.

Kaynak: iha