Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda vatandaşlarla buluşarak itfaiye araç ve malzemelerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Karyağdı, etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, itfaiye teşkilatının tarihine vurgu yaparak şunları söyledi: “Muğla İtfaiye Daire Başkanlığı olarak, itfaiye tarihimizin 310’uncu, Cumhuriyet tarihi ile belediyemize geçişinin 101’inci, Muğla itfaiyesinin kuruluşunun ise 80’inci yılını kutluyoruz. 25 Eylül - 1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz”

Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, deprem sismik görüntüleme cihazları, müdahale ekipmanları ve itfaiye araçları halka tanıtıldı. Vatandaşlar, itfaiye hizmetleri konusunda bilinçlenmeye davet edilerek, acil durumlar için alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirildi.

Marmaris’te yapılacak çalışmaları, talepler belirleyecek Marmaris’te yapılacak çalışmaları, talepler belirleyecek

İtfaiye Haftası kapsamında ayrıca, itfaiye parkında çocuklar için bir parkur oluşturuldu. Bu etkinlikle çocuklara erken yaşta itfaiye ve yangın güvenliği konusunda farkındalık kazandırılması hedefleniyor. İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Karyağdı, tüm itfaiye personelinin İtfaiye Haftası’nı kutlayarak, vatandaşları itfaiyenin sunduğu hizmetler konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak: iha