Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un gelişmesi ve kalkınması noktasında üzerlerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini söylediler.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan da davetli olarak katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, davetli olarak katıldığı, Samsun TSO Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı ve Genişletilmiş Müşterek Meslek Komite Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, eğitimden kültüre, spordan sanata, üretimden sanayiye kadar her alanda daha ileri Samsun hedefiyle, ‘ben’ değil, ‘biz’ şiarıyla çalıştıklarını söyledi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da yaptığı konuşmada, ‘birlikten kuvvet doğar’ ilkesiyle, her zaman olduğu gibi Samsun’un gelişmesi ve kalkınması noktasında üzerlerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Samsun Kent Müzesi’nde eğitim yoğunluğu Samsun Kent Müzesi’nde eğitim yoğunluğu

“Birlikten kuvvet doğar”

Konuşmasında, birliktelik mesajları veren Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bildiğiniz üzere şehrin kalkınmasına destek veren başat aktörler olarak valiliğimiz, belediyemiz, borsamız ve odamız ile birlikte çok kıymetli bir ortaklık kültürü inşa ettik. Yaptığımız her işte, ortaya koyduğumuz her projede ilimiz ve ülkemizin gelişmesine katkı vermeyi, daha çok üretmeyi, daha çok istihdam sağlamayı hedefledik. Bu anlayışla fuarımız, lojistik merkezimiz başta olmak üzere çok önemli kazanımlar elde ettik. Sayın Başkanım oldukça kısa bir sürede gerçekleştirdiğiniz icraatlar ile Samsun halkının kalbine dokundunuz. Ayrıca, ortaklık kültürünün devam etmesi hususunda gösterdiğiniz hassasiyet için de bilhassa teşekkür etmek isterim. İnşallah sizin de deneyim ve vizyonunuzda bu yapıyı güçlendirerek şehrimiz ekonomisi için yeni alanlar açacağız. Göreve geldiğimiz günden beri İlimizde tüm kurum ve kuruluşlarla çok iyi bir diyalog içerisindeyiz. Çalışmalarımızın merkezinde kentimiz var, üyelerimiz var. Samsunumuzun her alanda gelişimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Samsunumuzun daha aydınlık, huzurlu, istikrarlı ve ekonomik açıdan refah seviyesi yüksek günlere ulaşması hepimizin ortak temennisi. Birlikten kuvvet doğar ilkesini, kendine misyon edinmiş bizler, her zaman olduğu gibi şehrimizin ve ülkemizin kalkınması noktasında üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte kentimizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.

“Samsun bizim göz bebeğimiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ise, yürüttükleri ve yapacakları projeler hakkında açıklamalarda bulunarak, iş insanlarının sorularını cevaplandırdı. Konuşmasında, Samsun’u daha ileriye taşımak için uğraştıklarını belirten Başkan Halit Doğan, “Samsunumuz hepimizin evi, yuvası. Samsun, her yönüyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi. Gayemiz, şehrimizi daha ileriye taşımak, sanayide, istihdamda, üretimde lider bir kent olmak. Seçimlerde gittiğimiz her yerde istişare kültürüne önem vermek arzusuyla hareket ettik. Herkesi dinlemeye, şehre dair fikirlerini almaya, esasında şehri birlikte geleceğe taşımak noktasında bir kanaat ortaya koyduk. Yönetmekten ziyada, birlikte ileriye taşımayı düşündük. Onun için de istişarelerimizi yapmaya, bir masa etrafında toplanmaya büyük gayret gösterdik. Seçimden sonra da bu hedefle çalışıyoruz. Esasında yaptığımız işler bir empati kurmak, dinlemek ve ahenkle yönetmek, ahenkle bir araya gelmek. Biraz önce başkanımızın da ifade ettiği gibi şehrimizde bir arada çalışma kültürü oldukça yüksek. Buna katkı vermeye çalışıyoruz. Sayın valimizin, genel başkan yardımcılarımızın, milletvekillerimizin, herkesin bu konudaki gayretleri çok yüksek. Hangi partiden olursa olsun milletvekillerimizin hepsi konu Samsun olunca ortak bir dili oluşuyor. Kimse, kimsenin ayağına basma gibi bir dertle uğraşmıyor. Samsun için de bu da büyük bir kazanımdır diye düşünüyorum. Herkes iyi şeyler için birbirlerini tebrik ediyor. Bunlar Samsun için çok önemli şeylerdir. Samsun bizim göz bebeğimiz. Bu noktada hepimize düşen sorumluluklar var. Bizler, bu sorumlulukların bilinciyle hareket ediyor, ‘ben’ değil, ‘biz’ şiarıyla çalışıyoruz. Eğitimden kültüre, spordan sanata, üretimden sanayiye kadar her alanda daha ileri Samsun hedefiyle yol yürümeye devam ediyoruz. Şehrimize hizmet etmekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Meclis Başkanı Haluk Akyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’a anı takdiminde bulundu. Meclis toplantısının ardından ise Genişletilmiş Müşterek Meslek Komite Toplantısı yapıldı.

Kaynak: iha